top of page

Feature update Google Ad Manager!

Prachtig nieuws op deze mooie maandagochtend voor ‘ons campagne managers’!


Niet alleen voor ad operations specialisten hoor, ook voor sales en mediaplanners is dit een gouden feature. Nieuwsgierig geworden? Terecht!


Google Ad Manager heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd: Custom Delivery Curve


Deze nieuwe functie in Google Ad Manager biedt uitgevers meer flexibiliteit en controle over hoe advertenties worden uitgeleverd gedurende de looptijd van een campagne. Met deze functie kunnen uitgevers aangepaste leveringscurves instellen voor line items, wat betekent dat ze kunnen bepalen hoe snel of langzaam advertenties worden uitgeleverd gedurende specifieke tijdsperiodes. Met andere woorden: de pacing van een line item kan nu per periode binnen een line item worden gemanipuleerd.


Hier zijn enkele belangrijke punten over de 'Custom Delivery Curve'-functie:


  1. Flexibele controle: Uitgevers kunnen nu de levering van impressies van line items aanpassen op basis van specifieke vereisten en doelstellingen. Ze kunnen bijvoorbeeld een hogere mediadruk instellen tijdens belangrijke momenten voor de adverteerder of minder impressies uitleveren gedurende periodes met een lagere vraag.

  2. Gedetailleerde planning: Met de aangepaste leveringscurve kunnen uitgevers gedetailleerde plannen maken voor hoe ze advertenties gedurende een campagne willen uitleveren. Dit kan helpen bij het optimaliseren van de prestaties en het maximaliseren van de inkomsten voor zowel de adverteerder als de uitgever.

  3. Betere afstemming op campagnedoelen: Door de mogelijkheid om de uitlevering aan te passen, kunnen uitgevers display, video en audio campagnes nauwkeuriger afstemmen op de doelstellingen van adverteerders. Dit kan resulteren in een betere ROI voor adverteerders en een verbeterde gebruikerservaring voor bezoekers. Het voorkomt ook dat tijdens seizoenspieken, zoals bij een Black Friday, er geen mediadruk meer is omdat de campagnes reeds op schema lopen.

  4. Experimentatie en optimalisatie: Uitgevers kunnen verschillende leveringscurves testen en optimaliseren om te zien welke het beste werkt voor hun specifieke inventory en doelgroep. Dit stelt hen in staat om continu te experimenteren en strategieën te verbeteren voor hun adverteerders.


Over het algemeen biedt de 'Custom Delivery Curve'-functie uitgevers meer controle en flexibiliteit bij het beheren van advertentielevering in Google Ad Manager, wat kan leiden tot betere resultaten en een verbeterde gebruikerservaring.

Hoe pas ik dit in de praktijk toe? We nemen als voorbeeld het vierde kwartaal. Het kwartaal bevat meerdere belangrijke retail momenten. Denk aan:


  • Singles Day

  • Black Friday

  • Cyber Monday

  • Sinterklaas

  • KerstEen kwartaalplanning kan dus nu in 1 line item geboekt worden maar in overleg met de adverteerder en of account manager wordt de uitlevering specifieker bepaald op basis van percentage of impressies. Waar moet de nadruk liggen terwijl de adverteerder wel het gehele kwartaal zichtbaar is?

Geavanceerd aan de slag? Neem dan 'Forecast Adjustments' ook mee in je planning!Meer informatie: Google Support

Comments


bottom of page