top of page

Ondanks onderbezetting toch zorgeloos de zomer door


Zorgeloos de zomer door

De zomer komt eraan. De zon schijnt, temperaturen lopen op, dus korte broek aan en gaan. Voor marketeers is dat een uitdagende periode, want zowel collega’s als je doelgroep plannen hun vakantie! De werkdruk ligt hoger en het managen van mediacampagnes krijgt daarom misschien niet de aandacht die het verdient. Zonde, maar ook onnodig vinden wij. 


Externe campagnespecialisten zoals adopshub. helpen als vaste partner of tijdelijk in-huis om ook in de zomerperiode de uitvoering van de campagnes soepel te laten verlopen. Zo worden adverteerders, mediabureaus en uitgevers geheel ontzorgd in hun ad operations. Daarnaast kunnen de volgende vijf tips je ook helpen om ondanks onderbezetting probleemloos de zomer door te komen: 


Plan vooruit

Begin op tijd met het plannen van je zomercampagnes. Neem ruim van tevoren contact op met externe specialisten om hun beschikbaarheid te garanderen. Het plannen van een campagne start al veel eerder! Naast eventuele direct inkoop bij uitgevers zijn ook creatives nodig. Deze moeten tijdig worden getraffickt en worden aangeleverd bij de uitgever. Ook zij kunnen onderbezet zijn en hebben tijd nodig om de campagne te verwerken. 


Duidelijke communicatie

Communiceer duidelijk je verwachtingen, doelstellingen en budgetten. Zorg ervoor dat je externe campagnespecialist en jij  op één lijn zitten om misverstanden te voorkomen en een soepele samenwerking te garanderen. De campagnemanager bewaakt jouw budget en doelstellingen. Hoe duidelijker en concreter deze zijn, hoe minder jij je zorgen hoeft te maken op vakantie.


Meetbare doelen

Stel meetbare doelen op voor je zomercampagnes en laat vooral je huidige processen door je externe partner bekijken. Bij adopshub. vereenvoudigen, automatiseren en optimaliseren we altijd de  bestaande processen. We helpen deze af te stemmen op en te integreren binnen overige bedrijfsprocessen. Maximaliseer campagne-uitvoering en rendement met de implementatie van tools ten behoeve van procesoptimalisatie. Dat betekent minder hard werken, door slimmer te werken.


Ontspan

Geniet optimaal van je vakantie, want nu adopshub. het fort bewaakt geniet jij van volledige strategische ondersteuning, campagneplanning of  -afsluiting, en van naadloze reservering en monitoring van campagnes. Terwijl jij en je collega’s op het strand liggen, controleren wij alle creatieve materialen, zitten wij aan de knoppen voor een perfecte executie van het mediaplan en verzorgen een uitgebreide rapportage van elke campagnefase.


Zorg voor follow-up

Na afloop van de zomercampagnes is het belangrijk om de resultaten te evalueren en lessen te trekken voor toekomstige samenwerkingen. Daarnaast analyseren we bij adopshub. op verzoek de bestaande ad (tech)-stack, optimaliseren deze en schonen indien nodig op.


Gun jezelf en je collega’s de rust, terwijl campagnes optimaal scoren

Door gebruik te maken van extern campagnemanagement kun je als bedrijf zorgeloos van de zomer genieten en tegelijkertijd je marketinginspanningen maximaliseren. Kies ook voor gemak, rust en succes en neem vandaag nog contact met ons op om te kijken hoe het team van adopshub. jou deze zomer kan ontzorgen. Wij zijn er voor adverteerders, agencies en uitgevers.


Comments


bottom of page